Om mig

Mitt foto
Jag är nog världens lyckligaste mamma. Efter år av barnlöshet så kom äntligen våra prinsessor till oss genom IVF. Första dottern föddes augusti 08 och andra dottern februari 11. Jag arbetar som lärare i Hem- och konsumentkunskap och brinner för naturlig mat utan tillsatser.

söndag 20 mars 2011

Italiensk mat!

Igår hade vi gäster och jag ville göra något annorlunda. Funderade lite och tillslut föll valet på Italiens mat. Blev så nöjd så här kommer receptet;-)

Tomatbruchetta på Italienskt lantbröd
Köpte kryddmixen Bruchettamix på Njutas handelsbod, men man kan ju göra egen. Skar tomater i småbitar och tillsatte kryddmixen och god olivolja och lite balsamico vinäger. Torrostade brödet i en stekpanna och la sedan tomatmixen på brödet och toppade med lite riven parmesanost och in i ugnen tills osten smält.
225grader ca 5 min.

Piccata milanese 4 port
4-8 Skinkschnitzlar
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl finriven parmesan
Salt & svartpeppar
600 g färsk pasta
Tomatsås:
3 dl passerade tomater (Gärna Mutti)
300g Färska tomater i bitar.
1 dl vitt vin
1 gul lök
4 msk olivolja
2 tsk socker
2 tsk oregano
2 tsk basilika
1 köttbuljongtärning
Färska örtkryddor

Gör såhär:
Börja med tomatsåsen.
Hacka lök och fräs den genomskinlig i olivoljan i en kastrull.
Häll i vinet och låt det koka med nån minut.
Tillsätt de färska tomaterna och de passerade tomaterna och hacka ner vitlöken.
Smula ner buljongtärningen, och häll i socker samt alla kryddor.
Låt puttra på svag värme i minst 30 minuter.
Finhacka örtkryddorna och rör ner i såsen mot slutet.

Panera schnitzlarna i först mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i parmesan.
Stek schnitzlarna i smör på medelstark värme några minuter på varje sida, tills de får en knaprig yta och är genomstekta.
Salta och peppra.
Koka pastan och servera med tomatsåsen och schnitzeln.

Enkel passionsfruktssorbet 4 port
8 st passionsfrukter
1 dl gelésocker
1 dl vatten
500g vaniljyoughurt
saften av en halv lime
Ev färska bär till garnering

Gör såhär:
Dela och gröp ur passionsfrukterna.
Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp.
Ta bort kastrullen från värmen så fort det kokar upp.
Rör om och se till att allt socker har löst sig.
Tillsätt den urgröpta passionsfrukten till sockerlagen.
Häll vätskan genom en sil.
Släng kärnorna.
Låt sockerlagen svalna något och tillsätt yoghurten.
Häll upp på portionsformar.
Ställ in formarna i frysen och låt stå 1-2 timmar.
Garnera med färska bär.

Inga kommentarer: