Om mig

Mitt foto
Jag är nog världens lyckligaste mamma. Efter år av barnlöshet så kom äntligen våra prinsessor till oss genom IVF. Första dottern föddes augusti 08 och andra dottern februari 11. Jag arbetar som lärare i Hem- och konsumentkunskap och brinner för naturlig mat utan tillsatser.

söndag 8 maj 2011

Dinner saffari 2011

För tredje året irad så annordnade LC o RT Dinner saffari. Tre rätter på tre olika ställen med tre olika sällskap. Så himla trevligt och roligt. Tidigare år har vi bara cyklat runt och ätit då vi bott för långt ifrån "city" men i år fick vi vara med och bidra vilket var jätteroligt och trevlig. Vi fick förrätten! Efter en välkomst drink ut i solen, självklart LCs egen champange "JM Gobillard et fils" besställningsvara på systembolaget, så gott!!!
Till förätt hade vi gjort en skaldjursbakelse som kallas "Prins Charles bakelsen". Alltid lika kul att se folks reaktion när man säger att man har ostbågar till förätt.
Prins Charles bakelse (6 personer)
6 skivor vitt formbröd
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
3 msk orökt kaviar
3 msk dill
(om man vill, en bit finhackad purjolök el salladslök)
Tryck ur tre rundlar per bröd med ett glas.
Blanda samma alla ingredienser. "Smöra" på fyllningen på brödet och bygg ett torn, (tre bröd till ett torn). Smeta även på utsiden. Låt stå minst 30minuter i kylen. Helst görs detta dagen innan och plastas in, men då ska man inte smeta på utsidan fören precis innan garnering.
Garnering:
svart stenbitsrom
citron
skalade färska räkor
dill
75g ostbågar
Krossa ostbågarna fint och rulla tornen. Garnera med rom, räkor, citron och dill.
Dryckersförslag:
Veteöl "Hoegaarden"
Vitt vin "De Bortoli Gewurztraminer riesling" nr 64032 kommentarer:

Emla sa...

Det lät verkligen jättegott! Kan tänka mig att de salta ostbågarna går fint i ihop med räkorna :) Måste provas!

Marica sa...

Mummsigt! Verkar himla kul det där dinner safari! Vi hörs! Kram