Om mig

Mitt foto
Jag är nog världens lyckligaste mamma. Efter år av barnlöshet så kom äntligen våra prinsessor till oss genom IVF. Första dottern föddes augusti 08 och andra dottern februari 11. Jag arbetar som lärare i Hem- och konsumentkunskap och brinner för naturlig mat utan tillsatser.

lördag 2 juli 2011

Chokladfondanten!

På begäran av Siv så kommer här receptet på fondanten!
8 portioner
200g rumsvarmt smör
1dl socker
200g mörk choklad (runt 70%)
4 st ägg
4 st äggulor
1 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200grader. Vispa smör och socker i en bunke. Smält chokladen i vattenbad el i micron och rör sedan ner i smör/sockerblandningen. Vispa upp ägg och äggulor separat i en bunke, blanda därefter ner det i chokladblandningen. Vänd ner mjölet. Smöra 8st små formar (á 1dl) och lägg i en rund bit från bakplåtspapper (jag brukar klippa ut botten av en bullform). Häll i smeten (såhär långt kan man förberedda, förvara dem isåfall i kylen). Grädda mitt i ugnen i 10minuter, fondanten ska vara rinnig i mitten. Ta ut dem ur ugnen och låt vila 2 minuter (obs viktigt att de får vila). Skär loss kanterna och vänd upp på en assiette. Servera med lättvispad grädde el vaniljglass. Gärna het ananas el färska jordgubbar.

1 kommentar:

Sofia sa...

Mums måste testa det receptet tack : ) för att du delar med dig kram Sofia