Om mig

Mitt foto
Jag är nog världens lyckligaste mamma. Efter år av barnlöshet så kom äntligen våra prinsessor till oss genom IVF. Första dottern föddes augusti 08 och andra dottern februari 11. Jag arbetar som lärare i Hem- och konsumentkunskap och brinner för naturlig mat utan tillsatser.

fredag 30 mars 2012

Betygsättning av resan!

LÄGET
Hotell Paradise Lago Taurito ligger i Tauritodalen som ligger på sydvästra Gran Canaria.
Den mest solsäkra delen av Kanarieöarna enligt folket där. 10 dagar per år med regn. Vi hade bra väder hela tiden, 20-25grader. Solen var riktigt stark, nordafrikansktklimat så solskydd är ett måste. I dalen låg 5 hotell, ett par små supermarkets och lite småbutiker. Apotek och någon läkare. På stranden som var precis intill kunde man göra diverse aktiviteter. I mitten av dalen låg vattenlandet med rutchkanor, entren dit ingick för oss.
Mellan hotellen fanns det en "showplats" där det på kvällarna var olika shower. Mini disco för barnen och sedan diverse annat smått och gott. Det fanns en spelhall och några minikaruseller och mini golfbana som var ganske svår men fin. Tennisbanor och så barnklubb låg även i detta området.
LÄGE o NÖJESUTBUD 4 av 5

Det man kan sakna är större promenadstråk längs vattnet, nu fick man gå runt vattenlandet och bakom minigolfen och tennisen.
MATSALEN
    Nu kommer vi till en av de mindre bra grejorna... matsalen... KATASTROF... Maten var egentligen helt ok, lite torrt kött ibland men det spelar ju ingen roll när man inte får någon matro alls. Man gick in, hämtade mat och dryck satte sig ner, skrek kanske något till sina vänner, åt och gick ut halft hörselskadad. Det var så hög ljudnivå så det var inte klokt. Att sitta och prata vid bordet gick inte. Fritidsresor som vi reste med har sagt att de är medvetna om problemet och att hotellet nu ska bygga om i matsalen, jag hoppa verkligen det.
På högsäsong har barnen en egen liten buffe att hämta mat vid. Trevligt och lätt överskådligt för barnen, plus för detta.
MATSAL o MATEN 1 av 5 (1an för barnens buffebord och maten, annars hade det varit minus här)
 BADMÖJLIGHETER
På vårt hotell fanns det en större pol och en barnpol, bägge var uppvärmda. Barnpolen var dock lite väl djup, 65cm djup. I vårt paket vi hade köpt så ingick entre till vattenparken precis utanför med massa vattenrutchkanor, jätteroligt och det fanns något för alla åldrar. Filippa lekte mest i piratskeppet. I dessa basänger var det kallt havsvtten men efter lunch så var det ändå badbart efter att solen värmt lite. Filippa klagade aldrig på att det var kallt. Ett stenkast från hotellet var havet. En liten mysig bukt med svart vulkanisk sand som fastnade överallt;) Minus var dock att det var väldigt halt kakel runt polerna på hotellet!!!
BAD 4 av 5
BOENDE
Bild lånad från www.fritidsresor.se
Vi hade bokat familjerum vilket var kanon!!! Detta rum ingick samt ett separat sovrum. I vårt fall såv bägge barnen här ute och när Julia vaknade (som vaknade först) så flyttade vi över henne till vårt rum så kunde storasyster få sova vidare. Balkongen var jättestor, dubbelt så bred som detta rum. Vid flera tillfällen var vi alla 18 på samma balkong utan problem. Hade jag enbart gått på storlek av rummet så hade det blivit maxpoäng. Nu till städning och skick... Undersängen fanns dammråttor stora som taxar (liten överdrift men åndå;) damm, smutts och allmänt skabbigt, detta drog ner helheten mycket. Även på andra delar av hotellet var det smuttsigt och trasigt. Trasigt kakel vid polerna och andra platser vilket gjorde det farligt för små barnfötter. Något som vi var flera som tänkte på var att det inte var så genomtänkt trotts att det var ett familjehotell. Vi bode på 7e våningen men balkongen hade inte riktigt den standard som i sverige om man uttrycker sig milt. I min pappas rum så hade de ett "hål" så där skulle barn lätt kunna få för sig att klättra upp och ramla ner... urch... så man höll alltid i barnen. Även hissarna var dåliga och fungerade inte alltid.
BOENDE 2 av 5

FRITIDSRESOR
Med åren har vi hunnit med diverse resebolag men detta var faktiskt första gången med fritidsresor. Och vi blev glatt överraskade. Flygvärdinorna var jättebra och rutinerade. Sist vi flög så flög vi med ett bolag som nog hade missat tanken med sitt jobb, de var så otrevliga så det finns inte ord. Men här var det annorlunda. Bra servic och trevligt mottagande. Man kände att man var en resenär som skulle få det så bra det går. Sen är det ju mycket sälja och ut med vagnar på charterflyg men de sköte det bra och var aldrig sura när man gick i mittgången. På plats mötes vi upp av fritidsresors personal och fick gå ombord på bussen och körda till hotellet. Där möttes vi upp av en ny guide och fick ett bra mottagande. Jag fick massor av tips direkt och jag passade även på att tala om att barnens kusin skulle fylla år under vår vecka där, så när dagen kom så uppvaktade fritidsresor honom med en liten present! Vårt hotell hade servickontoret för fritidsresor där så man kunde lätt komma i kontakt med dem om man önskade. Min lilla familj gjorde inga utflykter med dem men min systers familj gjorde det och de var väldigt näjda tror jag.
FRITIDSRESOR 5 av 5

HELHET
I det stora hela så är vi jättenöjda med vår resa.
Familjevänlig, dock måste man ju ha uppsikt på barnen.
Matsalen var katastrofal men vi litar på att fritidsresor håller sitt ord att de ska byggas om.
Sol, bad och många skratt får sammanfatta vår vecka!

2 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

Härligt ! Härligt !
Skönt att komma iväg men så skönt att komma hem med ;)
Hoppas att ni har kryat på er ! Hälsa ! Kram.kram

Emla sa...

Vilken underbar resa ni verkar ha haft! Lite avis blir jag allt ;)