Om mig

Mitt foto
Jag är nog världens lyckligaste mamma. Efter år av barnlöshet så kom äntligen våra prinsessor till oss genom IVF. Första dottern föddes augusti 08 och andra dottern februari 11. Jag arbetar som lärare i Hem- och konsumentkunskap och brinner för naturlig mat utan tillsatser.

lördag 30 juni 2012

Whiskybarbecuesås

Underbar sås till grillat!!!! Funkar lika bra till nöt-, fläsk- som kycklingkött.
Ursprungsreceptet kommer från tidnignen Allt om mat, men jag har gjort om en hel del då jag gillar "bitig" sås och tyckte att orginalet var lite för söt för min smak.
Recept
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater på burk
1 dl ketchup
½ dl ljus sirap
½ dl farinsocker
1 dl whisky
½ dl vitvinsvinäger (el äpple)
½ tsk mald ingefära
½ tsk sambal oelek
salt o peppar
Finhacka vitlöken och blanda sedan ner allt i en kastrull och låt koka i 10-15 minuter på svag värme. God både varm och kall.

Eftersom den innehåller endel socker så går den bra att spara i kylen någon vecka. Jag använde mina såsrester som pizzasås vilket var jättegott.

Inga kommentarer: