Om mig

Mitt foto
Jag är nog världens lyckligaste mamma. Efter år av barnlöshet så kom äntligen våra prinsessor till oss genom IVF. Första dottern föddes augusti 08 och andra dottern februari 11. Jag arbetar som lärare i Hem- och konsumentkunskap och brinner för naturlig mat utan tillsatser.

fredag 31 augusti 2012

Mammas kycklinglåda

I sommras var jag och tjejerna hos mamma en dag och då bjöd hon på så god kycklinglåda. Så nu har jag gjort om hennes variant (hennes innehöll ingen svamp el lök) som jag bjöd mina tjejkompisar på i helgen!

Mammas Kycklinglåda 6 portioner
6 st kyckling filér (stekta och skivade)
4 dl cream frache
1 st hönsbuljong
2 st pressad vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
2 msk kinesisk soja
peppra
Lägg den stekta och skivade filén i en ugnssäker form.
Slås samman övriga ingredienser i en kastrull koka ihop, häll sedan över köttet.
Knapperstekt 200g tärnad bacon
Lägges över blandningen
Strö över lite gula kantareller och finhackad salladslök /el purjolök.
Gratinera i ca 30 minuter i 175 grader.
Servera med kokt ris och kokta grönsaker.

Inga kommentarer: