Om mig

Mitt foto
Jag är nog världens lyckligaste mamma. Efter år av barnlöshet så kom äntligen våra prinsessor till oss genom IVF. Första dottern föddes augusti 08 och andra dottern februari 11. Jag arbetar som lärare i Hem- och konsumentkunskap och brinner för naturlig mat utan tillsatser.

fredag 26 april 2013

En del av mitt hjärta

För 10 år sedan satt jag såhär, i en hydda utanför en liten by som heter Chulaimbo i nordvästra Kenya, nära staden Kisumu. Här lagade vi kvällsmaten som denna kväll tog ett par timmar. Att laga över öppeneld kräver sin tid.

Under 8 veckor bodde jag och min studiekamrat hos en kenyansk familj och besökte skolor i området. Vi var med i ett SIDA projekt där vi studerade ett fruktträdsprojekt som pågick på skolorna. Ett projekt som gick ut på att eleverna odlade egen frukt som de dels kunde äta men även sälja och tjäna pengar av. Detta var en mycket givande tid för mig men vi fick se mycket som man önskar att ingen ska behöva uppleva, men vi fick även uppleva så otroligt mycket kärlek och värme. Jag hoppas verkligen att jag en dag kommer att återvända, men den gången blir det bara ett kort besök, inga 8 veckor. En del av mitt hjärta stannade kvar i Kenya!

Inga kommentarer: