Om mig

Mitt foto
Jag är nog världens lyckligaste mamma. Efter år av barnlöshet så kom äntligen våra prinsessor till oss genom IVF. Första dottern föddes augusti 08 och andra dottern februari 11. Jag arbetar som lärare i Hem- och konsumentkunskap och brinner för naturlig mat utan tillsatser.

torsdag 27 juni 2013

Midsommartårta

Denna smarriga tårta lagade jag till midsommar. Har gjort den massa gånger mn detta blev den absolut godaste jag gjort!!!
Midsommartårta
5 äggvitor
3dl strösocker
3dl Kellogs Rice krisp (rostat puffat ris)
Vispa vitorna till ett hårt skum, vispa i 3msk av sockret. Vänd sedan försiktigt i resten av sockret och riset. Bred ut på ett bakplåtspapper som du penslat med smaklös olja. Grädda i 1½-2tim i 125g låt svalna helt innan dekorering.

Fyllning:
5äggulor
125g smör
1 dl socker
1½dl grädde
Blanda samman äggulorna, smör och socker i en kastrull och låt det tjockna. Låt svalna, vänd ner grädden och bred på den kalla tårtbotten. (Dela tårtbotten innan du breder på krämen) Lägg på andra delen (alternativt om du vill ha en stor tårta som jag gjorde, så gör du dubbel sats och två bottnar, dubblade även krämen). Dekorera med vispad grädde och färska jordgubbar.

1 kommentar:

Villa Björkenäs Backen sa...

Ser så Smarrigt ut ! :)
Hoppas att det löste sig utan grädde :)
Ska ladda kylen men laktosfritt ;)

Ha en god kväll ! Kram från mig

ps...Ida vill leka med Filippa imorrn ! :)
Hon kan komma hit !