Om mig

Mitt foto
Jag är nog världens lyckligaste mamma. Efter år av barnlöshet så kom äntligen våra prinsessor till oss genom IVF. Första dottern föddes augusti 08 och andra dottern februari 11. Jag arbetar som lärare i Hem- och konsumentkunskap och brinner för naturlig mat utan tillsatser.

tisdag 16 juli 2013

Årets första kantarellpaj

Så himla god den blev!
Årets första kantarellpaj. 


Fick önskemål om att lägga in receptet så här kommer det!
Pajdeg
1 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
75g smör
1 tsk timjan
lite riven västerbottenost el annan stark ost.
1-2 msk kallt vatten
Lägg mjöl, ost, smör och timjan i en matberedare och kör i 6-7 sekunder till stora smulor. Tillsätt vattnet och starta maskinen igen. Stanna så fort degsmulorna börjar bli en klump. Eller blanda snabbt samman allt för hand.Tryck ut degen i en form, 24 centimeter i diameter.  Förgrädda sedan i 200 grader, i 10 minuter.

Fyllning
Färska spenatblad (lagom att täcka formen)
1 msk smör
5 dl kantareller
½ purjolök el vårlök
salt, muskot och peppar
2 dl creme fraisch
1 dl mjölk
3 ägg
200g riven västerbottenost

Börja med att steka svampen i smör, tillsätt löken.
Lägg ett lager spenat i botten av formen slå där efter över svampen. 
Rör samman ägg och mejeriprodukter, krydda med salt, peppar och muskot. 
Grädda i 200g i ca 30 minuter. Servera med en god sallad.
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser jätte gott ut! Vill du lägga ut receptet? :)

Sofia sa...

godetid så gott gahhhh vill ha mums kram från Skåne