Om mig

Mitt foto
Jag är nog världens lyckligaste mamma. Efter år av barnlöshet så kom äntligen våra prinsessor till oss genom IVF. Första dottern föddes augusti 08 och andra dottern februari 11. Jag arbetar som lärare i Hem- och konsumentkunskap och brinner för naturlig mat utan tillsatser.

söndag 8 december 2013

Underbara Arguineguin

Så då har vi kommit hem och varit hemma en vecka.
Redan för drygt et tår sedan bestämde vi oss för att åka tillbaka till Gran Canaria för att fira mormor som skulle fylla år. Vi ville ha så mycket sol som möjligt och letade ett tag på olika internet sidor när vi kom fram till Arguineguin på södra Gran Canaria. En liten ort som har många soltimmar året om.
Vädret var bra, strålande sol de första dagarna och lite mer mulet i slutet av veckan. Runt 24-25 grader skulle jag gissa på. 18-20 på morgonen. Två kvällar regnade det en stund.
När det gällde hotell så ville vi ha ett al inklusive hotell som passade alla, från Julia 2 år till mormors man på dryga 70. Och vi fann det, Hotell Dorado Beach hotellets hemsida.
Vi hade läst mycket om hotellet innan och omdömena stämde. Ett mycket trevligt hotell. Medelåldernvar hög, men vi som ville ha lugn och ro trivdes kanon.
 
Det fanns en barnklubb som våra barn använde flitigt, samtidigt som det inte blev hysteriskt.
Personalen var jättehjälpsamma och trevliga. Maten var över förväntan, en trevlig matsal med buffé varje dag och trotts detta så var det stor variation och välsmakande rätter.
 
Utanför hotellet fanns det flera härliga promenad eller joggingrundor som vi nyttjade flitigt. Lite svårt på sina ställen att komma fram med barnvagn, men det gick.
Inte massa affärer och så om man önskar det men vi fann det vi var ute efter. Och ca 2km längs stranden från oss låg den stora Anfi stranden som är världskänd för sin vita sandstrand. Runt den fanns det flera märkesbutiker för den som önskade.
 
 På mammas födelsedag åkte vi till Palmitos parken. Jag var väldigt skeptisk innan för denna typ av jippo men oj så fel jag hade. En jättemysig park med välarbetade shower. Palmitos hemsida
Först ut var rovfågel showen. Oj vad stora örnarna var...
 
 Innan delfinshowen fick de som ville (och betalade) klappa delfinerna och även fotas med dem.
 
 Dagen på Palmitos avslutade vi med att låta mamma simma med delfinerna. Detta fick man inte fota själv utan det gjorde deras egen fotograf.


 Denna gång bokade vi flyg och boende själva vilket jag rekommenderar starkt. Mycket billigare och man kan då välja mer fritt.
 
Flyg åkte vi med Norwiegien, trevlig personal, något hårda säten och inte så mycket mat för barnen, men det viste vi innan så vi hade ätit innan.
 
Transfer från flygplatsen till hotellet hade jag förbokat här, jättesmidigt. Bara att fylla i ett formulär sen kom ett mail som jag skulle bekräfta och så fanns minibussen på plats, med barnstolar och till mycket bra pris.
 
Hotellet är enligt Ving klassat som ett 4+ hotell och jag håller med. Bra utbud på hotellet i form av spa som ingår, träningsmöjligheter (även om jag hade önskat att gymmet skulle öppna innan 8) god mat, mycket dryck och härliga juicer. Se bara till att önska boende med pool utsikt, vissa rum var mot gatan och även om du ser havet så är det inte alls lika mysig omgivning som ut mot poolen.
 
Vi har tidigare sagt att vi inte förstår de som åker till samma hotell flera gånger... nu sitter vi här och ska strax boka resa nästa vinter... samma hotell;)1 kommentar:

jessicawesterlund@telia.com sa...

Hej! Vi ska snart åka till gc......och nyfiken på delfinerna . Vad kostade det och ffa hur bokar man? Skulle så gärna vilja överraska döttrarna men hittar inte hur man ska gå tillväga. ..